lauantai 4. elokuuta 2012

Objektiivin suojuksen pidike

Varsinkin näin kesäaikaan ongelmana on ollut mihin tuupata objektiivin suojus kuvatessa jos ei ole vaatteissa taskuja tai laukkua mukana.

Vanhemmassa kamerassani on näppärästi linssin suojuksessa sivussa reikä ja siitä naru, jonka saa kameran hihnaan kiinni ja näin suojus pysyy tallessa koko ajan.


Jostain syystä Canonin hyvä idea ei sitten ole jatkunut sen pidemmälle eli missään nykyisissä Canonin (tai muidenkaan valmistajien) suojuksissa en ole tuollaista nähnyt olevan. Joten sitten piti alkaa itse tuunaamaan :)


Tarvikkeina tarranauhaa, puuvillanarua, kissanappi, (kaksipuoleista teippiä, jos tarranauhassa ei ole valmista liimapintaa takapuolella) ja liimaa. 

Tämä on toteutettu tarranauhalla siksi, että objektiivia vaihtaessa ei tarvitse kiinnitysnarua irroittaa kamerasta laisinkaan. Toinen puoli tarranauhasta (se karvaisempi puoli) on kiinni kaksipuoleisella teipillä kussakin objektiivin suojuksessa ja "koukku"puoli tarranauhasta vastaavasti kiinnitetty kissanappiin (liimalla). Riittää kun aukaisee tarranauhan ja kiinnittää sen toisen objektiivin suojukseen.


Nyt suojus pysyy aina menossa mukana vaikka vaihtaisi objektiivia välillä eikä tarvitse miettiä mihin suojuksen käsistään laskisi kuvaamisen ajaksi :)

2 kommenttia:

  1. Saman ongelman edessä olen pyörinyt itsekin ja tämähän olisi jalostettavissa. Suurkiitokset vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Innolla jään odottamaan millaisen idean saat jalostettua tästä, laitapa viestiä kun saat sen valmiiksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!